Ödsligt på Örebro universitet. Foto: Malin Gotlin/SVT

Anställda vid Örebro universitet jobbar hemifrån på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Cirka två veckor har gått sedan ledningen för Örebro universitet beslöt att alla anställda som kan ska arbeta hemifrån. Uppmaningen har hörsammats. Just nu sitter mer än hälften av de 1500 anställda uppkopplade hemifrån.

Mer än 15 000 studenter studerar på Örebro universitet och 1 500 personer är anställda här. Med det är just nu tyst på universitetsområdet, även om viss verksamhet fortfarande pågår.

– Lokalvårdarna måste så klart komma hit och vi har en del personal på it-sidan som måste hålla igång saker och ting. Vi har också en stabsfunktion som alltid är här, samt de som undervisar i praktiska moment, säger Johan Schnürer, rektor på Örebro universitet.

Coronaviruset i Örebro län

Undervisning på distans

Men mer än hälften av personalen arbetar alltså hemifrån och studenterna undervisas främst på distans.

– Det här är en stor omställning och vi har inte riktigt facit förrän vi har sett att studenterna klarat sina examinationstillfällen och att de fått ut sin examina.

Och för personalens del är läget minsta sagt ovant.

– Många saknar sina arbetskamrater, säger Johan Schnürer.

Hur länge till ska de anställda jobba hemifrån?

– Så länge det behövs.

I klippet ovan får du höra mer om läget på Örebro universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet