Idag finns det alternativ för felat ägande. Foto: TT/Hasse Holmberg/Mads Claus Rasmussen/TT

Vilka prylar kan du tänka dig att dela med andra?

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Örebro har under ett par dagar rapporterat om så kallad cirkulär ekonomi, som bland annat handlar om att minska konsumtionen av nya saker. Flera tyckte till i vår chatt och nedan finns några förslag på vad man kan dela med andra.

SVT rapporterade · Vad kan du tänka dig att dela med andra?

08.16
Hej och välkomna att dela med er av era tips. /Samuel, moderator
08.35
Som någon som spelar datorspel som hobby brukar jag och mina vänner låna ut varandras spelbibliotek för att slippa spendera extra pengar i onödan för något som redan finns lätt åtkomligt.
09.43
I princip allting förutom mina trosor, om det inte är ens närmaste vänner för dom går ju att tvätta
09.46
Underkläder
09.56
Mobiltelefoner (Android) är dyra både för plånboken och miljön men hamnar efter några år i skräplådan, helt omöjliga att återanvända. Till stor del beror det på att Googel i vinstsyfte vill sälja nya uppdaterade Operativsystem av Android. System som telefontillverkarna sätter in i sina produkter. Genom att med relativt enkla uppdateringar göra appar (bankId mm) obrukbara i lite äldre telefoner tvingas konsumenterna att köpa nytt efter bara några år!
10.10
Mina cyklar och kläder
10.27
Ingenting
10.49
I teorin det mesta, men när ett långt livs verklighet visar att prylar inte alltid "hittar hem" eller återlämnas trasiga, i värsta fall utbytta mot mer slitna exemplar, då upphör idealiteten!
11.03
Jag vill gärna låna en cykelkärra/vagn då och då. Finns det på Fritidsbanken eller kan det funka via ÖBO?
Hej! Vi har tidigare rapporterat om fritidsbanker i flera kommuner i länet, men huruvida utbudet ser ut vet jag inte riktigt. /Jennie, moderator. 
11.21
Mina skulder

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer