Örebro tingsrätt Foto: Johannes Weckström /SVT

Ytterligare två män häktade för mord i Vivalla

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer har häktats misstänkta för inblandning i morden i Vivalla i början av juli. Misstankarna mot männen som är 22 och 30 år gamla uppstod kort efter händelsen och de häktas nu i sin frånvaro.

Det har gått en månad sedan två personer mördades i Vivalla. Sedan tidigare har fyra personer häktats på sannolika skäl misstänkta för mord. Nu har polis och åklagare pekat ut ytterligare två misstänkta personer.

Två män som är 22 och 30 år gamla häktades av Örebro tingsrätt under fredagen på sannolika skäl misstänkta för mord. Vilken roll de ska ha haft den aktuella kvällen vill inte åklagaren kommentera.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Det finns ett starkt intresse av att information från förundersökningen ska komma ut, säger kammaråklagare Sara Nilsson.

Kan bli efterlysta

Männen är anhållna i sin frånvaro och för att kunna få de internationellt efterlysta krävs att de är häktade i sin utevaro. Men om det är anledningen till varför de begärs häktade nu vill åklagaren inte kommentera.

– Det är sådant som jag inte kan berätta, säger Sara Nilsson

Kända sedan tidigare

De båda männen är kända av polisen sedan tidigare och dömda för flera olika brott. 22-åringen har dömts för bland annat vapenbrott efter att han förvarat en pistol i en köksfläkt. 31-åringen finns i nuläget under 19 avsnitt i belastningsregistret och är dömd för narkotikabrott och vapenbrott.

Båda häktades

Vid klockan elva inleddes den första häktningsförhandlingen. Den 22-årige mannen häktades i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Något som 22-årigen, enligt hans advokat, motsatte sig.

– Min klient förnekar brott och motsätter sig häktning, säger advokat Håkan Andersson.

Har du varit i kontakt med din klient?

– Det vill jag inte kommentera.

Båda männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet