Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beslutet om att fyra grundskolor och 11 förskolor i Linköping ska läggas ned fattades efter flera timmars debatt i barn- och ungdomsnämnden i Linköpings kommun. Foto: SVT

Efter skolbeslut i Linköping – 400 elever söker ny skola

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet att lägga ner fyra grundskolor och elva förskolor har nästa utmaning startat för Linköping kommun. Att hitta nya platser för 400 elever från de skolor som stängs redan till hösten.

– De stora utmaningarna nu är att få föräldrar och elever att känna trygghet och att se till att det blir bra och goda överlämningar till de nya skolorna, säger Christel Horsak, avdelningschef grundskola i Linköpings kommun.

Elever ska få förtur

För de eleverna i årskurs 6 på Atlasskolan och Fredriksbergsskolan har skolvalet fungerat som vanligt då de ändå behövt byta till en högstadieskola.

Skolnedläggningar i Linköping

Övriga elever har nu möjligheten att byta skola under vad kommunen kallar för en ”önskemål om skola-period” där eleverna ska få förtur.

– Elever på andra skolor har ju redan en skola, det har inte de här barnen, säger Christel Horsak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggningar i Linköping

Mer i ämnet