50-gränsen kan komma tillbaka på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

I flera delar av landet har länsstyrelserna beslutat om lokala föreskrifter som begränsat antalet deltagare i olika evenemang. Det på grund av den ökade smittspridningen av covid-19. Nu kan 50-gränsen återinföras på Gotland.

Länsstyrelsen i Gotlandslän utreder nu behov och konsekvenser av ett beslut om deltagarbegränsning och har under tisdagen skickat ut ett förslag om skärpt förbud till nyckelaktörer i länet.

– I Gotlands län har det än så länge inte varit aktuellt, men vi har nu en omfattande smittspridning i det gotländska samhället och behöver vara förberedda för att kunna agera snabbt om det behövs, säger landshövding Anders Flanking i ett pressmeddelande.

Förra veckan höll region Gotland pressträff, då var inga lokala restriktioner aktuella – ännu. Få reda på mer i klippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet