Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Frisk, pressansvarig på Apoteket, och Anna Bergstedt, marknads- och kommunikationschef på Apoteksgruppen, berättar hur pandemin påverkat försäljningen. Foto: Apoteket/Apoteksgruppen

Antikroppstester – ett sätt att locka kunder till apoteken

Uppdaterad
Publicerad

De flesta verksamheter har påverkats av pandemin och apoteken är inget undantag. För att avlasta vården, och samtidigt erbjuda tjänster åt kunder, har flera apotek valt att utföra antikroppstester.

Ett apotek som valt att erbjuda antikroppstester i Sverige är Apoteksgruppen. Enligt marknads- och kommunikationschefen Anna Bergstedt är bakgrunden till beslutet att de sett en ökad efterfrågan efter antikroppstester, samtidigt som att vården behövt avlastning.

– Utöver det så är vi, som många andra fysiska kedjor, hårt drabbade under pandemin med ett stort kundbortfall och då får vi också en möjlighet att ta hand om de här kunderna på fler sätt än ett, säger Anna Bergstedt.

Även Apoteket har sett stora förändringar under pandemin, enligt pressansvarig Magnus Frisk, där bland annat efterfrågan ökat för olika tester. Däribland antikroppstesterna.

Däremot säger han att det som drar mer besök hos dem är de så kallade pcr-testen, som man tar under en pågående infektion. Dock erbjuds bara det i några regioner i Sverige.

– Vi vill inte ha för mycket besök, men vi har fortfarande vaccinationer, blodtryck. Det medicinskt viktiga prioriteras, säger Magnus Frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet