Foto: SVT

Knarkrättegång startar på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen inleds rättegången om ett omfattande narkotikamål på Gotland. Åtta män har åtalats för att ha köpt narkotika.

Det var genom spaning som polisen kunde avslöja narkotikahandeln i maj 2017. Vid en husrannsakan hittade polisen 72 gram kokain, narkotikatabletter, amfetamin och ecstacy.

Till slut kunde fyra män i 40-årsåldern gripas, misstänkta för att ha sålt bland annat kokain till ett stort antal personer. De fyra männen ska tillsammans ha tagit emot swish-betalningar på totalt runt 450.000 kronor från ett 50-tal personer.

Gotland

Köpare erkände

Endast ett fåtal av dessa misstänkta köpare har erkänt, de som nekat har inte gått att åtala på grund av bristande bevisning. Det är de åtta personerna, i åldrarna 23-54 år, som har erkänt som nu står inför rätta. De är åtalade för ringa narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden.

Rättegången mot de fyra säljarna har ännu inte kunnat genomföras eftersom de befinner sig utomlands.

Förhandlingarna vid Gotlands tingsrätt pågår under tisdagen och onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet