• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Chefsåklagare Eva Nemec Nord t h. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Balkongfallet i Linköping – tekniska resultat inväntas

Publicerad

Natten mellan 12 och 13 juni föll en kvinna i 30-årsåldern från en balkong på tredje våningen i ett hus i Skäggetorp i Linköping. I nuläget inväntas resultat från den tekniska undersökningen och en 25-årig man är fortfarande häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Kvinnan skadades allvarligt och det dröjde innan hon kunde höras av polisen. Enligt åklagaren så rullar utredningen vidare och kvinnan har nu kunnat förhöras vid ett flertal tillfällen.

– Utredningen går framåt och det har gjorts fynd på brottsplatsen. Vi väntar nu på resultat från den tekniska undersökningen. I eftermiddag ska jag träffa utredaren för att få en ordentlig sammanställning av läget, säger chefsåklagare Eva Nemec Nord.

”Vi vill ha förstahandsuppgifter”

Den misstänkte samt flera vittnen har hörts, men åklagaren vill inte berätta flera detaljer om utredningen. Varken om själva händelsen eller om mannens och kvinnans relation till varandra.

– Vi har ett antal vittnen kvar att förhöra och det riskerar att skada utredningen om de får höra detaljer via media. Vi vill ha förstahandsuppgifter.

På fredag, 28 juni, ska åtal väckas eller ny häktningsförhandling hållas.

– I nuläget tror jag inte att jag kommer väcka åtal på fredag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet