Foto: SVT

Besöksrekord för omdebatterad nazismutställning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Uppmärksamheten kring utställningen ”Medlöperi och motstånd” på Stadsmuseet i Norrköping gjorde att den slog publikrekord under lördagen.

1 012 besökare begav sig till Stadsmuseet i Norrköping under lördagen. Det innebar ett besöksrekord för utställningen Medlöperi och motstånd – nazismen i Norrköping då och nu. Under söndagen var det dock något färre besökare – 660 stycken.

– En bra normal dag kommer det runt 200 besökare så det här är fantastiskt, säger stadsmuseets tillförordnade chef Maria Modig.

Utställning om nazismen i Norrköping

Efter flera veckors turbulens beslutade museet på fredagen att åter sätt upp den artikel som bråket handlar om.  I artikeln finns en bild på Sverigedemokraternas styrelse i Norrköping. Det fick SD:s ordförande i Norrköping att polisanmäla Stadsmuseet, eftersom han ansåg att bilden i det här sammanhanget smutskastade SD. En anmälan som dock lades ner. Senare tvingades även museet hålla stängt en dag pga hot.

De besökare SVT pratade med under lördagen tyckte att kontroverserna kring utställningen ändå fört något positivt med sig, nämligen att många nu väljer att titta på utställningen. Se vad de tycker om utställningen och debaclet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utställning om nazismen i Norrköping

Mer i ämnet