Besvärligt väglag – flera olyckor i Östergötland under söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har det skett flera trafikolyckor runt om i Östergötland. Tre personer har även förts till sjukhus, varav en med allvarliga skador, efter en frontalkrock i Linköping. Samtidigt har Trafikverket varnat för att läget på vägarna har varit ”besvärligt” eller ”mycket besvärligt” under förmiddagen.

Mellan klockan sex på morgonen och klockan 14 på eftermiddagen har Räddningstjänsten fått larm om ett flertal trafikolyckor på flera olika platser i länet.

Flera av bilarna har fått sladd på vägen. Strax före klockan 13 fick Räddningstjänsten exempelvis larm om en bil som fått sladd, åkt av vägen och hamnat på en åker vid E4:an mellan Mjölby och Mantorp.

– Väglaget är fortfarande besvärligt ute. Det är moddigt med snö och spårigt, då är det lätt att bilen drar iväg, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

En allvarligt skadad efter frontalkrock

Klockan 13:28 fick Räddningstjänsten även larm om en frontalkrock mellan två bilar på Nya Ledbergsvägen i Linköping. Tre personer fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan, skadeläget för en av förarna har initialt bedömts som allvarligt. I nuläget är det oklart vad som orsakat olyckan.

Risk att det pågår tills imorgon

Inga fler personer har blivit skadade, men polisen uppmanar den som ska ut i trafiken att sänka hastigheten, vara ute i god tid och hålla avstånd till andra fordon.

– Det finns nog en risk att det pågår imorgon också. Man får nog räkna med att det kan vara problem under eftermiddagen/kvällen och att ta sig till jobbet imorgon bitti, säger Angelica Israelsson Silfver.

Även under söndagskvällen fortsatte olyckor att inträffa som en följd av det hala väglaget. Bland annat på riksväg 51 vid Svärtinge där en bil körde av vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.