Utmärkt är den ungefärliga yta som kommer att användas till mellanstadiets skolgård Foto: Söderköping kommun

Beslutet: Skolans mellanstadium flyttar

Publicerad

När det planerade projektet Broby-Berga inte kunde genomföras blev Brobyskolans lokaler för små. I väntan på nya lokaler får eleverna flytta till paviljonger.

Beslutet fattades idag av barn- och utbildningsnämnden i Söderköpings kommun och kommer träda i kraft höstterminen 2018. Eleverna får då flytta till de paviljonger som angränsar till Solängens förskola.

– Vi tror att det här är ett beslut som kommer att gynna arbetsmiljön för både elever och personal och bidra till goda förutsättningar för elevernas lärande, säger Kjell Eriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Den planerade Albogaskolan beräknas vara inflyttningsklar först 2020/2021 och tanken med flytten är att ge eleverna en hållbar lösning i väntan på de nya lokalerna.

Eleverna kommer i och med flytten få tillgång till sju klassrum och en egen matsal. Det kommer också att byggas en skolgård som är anpassad till mellanstadieelever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.