Butiksägartrio samarbetar med elcykel-leverans

Publicerad

Bikeaway-initiativet där butiksägare i Linköpings city erbjuds att låna elcyklar för att kunna bedriva hemleverans har redan fått flera butiker att nappa. Bland annat har tre butiker – en barnbutik, ett café och en florist – valt att samarbeta med hemleveranser.

Tillsammans ska de två dagar i veckan erbjuda hemleverans av till exempel barnböcker, fika, luncher, blomsterbuketter och inredning.

– Vi tänker att vi måste gå samman nu och hitta på något så då gör vi cykelleveranser, säger Cecilie Östvik, barnbutiksägare, och får medhåll av sina samarbetspartners, Frida Johansson, caféägare, och Lara Kazemi, Florist.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Vi tänker framförallt att det är en rolig grej som är enkel och positiv och att vi dessutom bjuder på oss själva eftersom det är vi själva som kommer cykla runt, mitt i allt det här mörka som är runtomkring, säger Lara Kazemi.

Hör mer från trion i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet