Christina Landoff (KD) som nominerades av nomineringsgruppen. Foto: SVT

Christina Landoff (KD) om vändningen: ”Snopet och märkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha blivit nominerad av nomineringsgruppen såg det ut som att Christina Landoff (KD) skulle bli KD:s nya kommunalråd efter Sara Skyttedal i Linköping. Den lokala partistyrelsen röstade dock på en annan.

Christina Landoff säger själv att hon hade fått signaler från nomineringsgruppen att hennes nominering var förankrad i partiet.

– Jag hade inte ställt upp om det inte hade varit en enighet inom partiet. Det hela känns snopet och märkligt, säger Christina Landoff.

Linköping

Rösterna från partistyrelsen gick istället till Denisé Cassel, som är politisk sekreterare och som även sitter i bygg- och miljönämnden.

Hade presenterats

Under en presskonferens den 13 augusti presenterades Christina Landoff som nominerad och då var intrycket att hon med stor sannolikhet skulle bli vald som nytt kommunalråd.

– Politiken kan vara så här ibland, men det är väldigt märkligt och vi i familjen är förvånade allihop.

För Christina Landoff blir det nu till att ändra de planer som redan hade satts igång, något som kommer att påverka inte bara henne utan hennes familj också.

Den närmaste tiden planerar hon att vara kvar som vice ordförande i Tekniska nämnden i Mjölby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet