Arkivbild. Foto: Jonas Roslund

Nytt KD-kommunalråd i Linköping – inte som väntat

Publicerad

SVT Nyheter Öst har tidigare berättat att Christina Landoff nominerades till nytt kommunalråd för Kristdemokraterna i Linköping, efter att Sara Skyttedal lämnar för Bryssel. Nu har istället en annan blivit vald.

Det blev istället Denisé Cassel som valdes under måndagskvällen av partiets lokala styrelse. Det var Corren först med att rapportera.

En nomineringsgrupp, där bland annat Sara Skyttedal ingick, hade tidigare föreslagit att Christina Landoff från Skänninge skulle ta över den lediga stolen. Partiets styrelse tyckte dock annorlunda.

– En majoritet av styrelsen röstade på Denisé Cassel. Framför allt är det den lokala kännedomen som avgör, hon har god kännedom om politiken i stadshuset. Hon är politisk sekreterare nu och har arbetat nära Sara Skyttedal, det är de två som har kompat ihop, säger Magnus Engström som är partiavdelningsordförande i Linköping till Corren.

Denisé Cassel är 28 år och är ledamot i bygg- och miljönämnden. Hon har de senaste åren jobbat som politisk sekreterare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet