Pianisten Anders Widmark håller tillsammans med musiker från Gotland, bland andra jazzmusikern Josef Karnebäck, fem konserter i Kultudralen i Visby. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Coronavänliga konserter i Kultudralen i Visby

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen är det premiär för Anders Widmark med gotländska gästartister på Furillen. Sedan följer fem konserter i havsbrisen i St Nicolairuinen.

De allra flesta konserter har ställts in i coronapandemins spår, men Uppsalamusikern Anders Widmark har hittat en möjlighet – i Kultudralen i Visby.

– Det blev klart i förra veckan. Jag har anlitat bara gotländska gästartister. Vi ser verkligen fram emot det här, säger han.

Gotland

Musikerna träffades för första gången på måndagen, det vill säga dagen innan premiär. Men de hade fått noter skickade till sig innan.

”Havsbrisar och vacker miljö”

Vid varje konsert har man max 50 personer i publiken. Den första konserten hålls på Furillen under tisdagskvällen. Sedan blir det en varje kväll resten av veckan i Kultudralen i St Nicolairuinen.

– Det känns fantastiskt roligt att det går att göra under trygga former. Här har vi havsbrisar och en vacker miljö, säger Anders Widmark som själv varit bosatt på Gotland i fyra år.

Medarrangörer är kulturföreningen Roxy.

Gästartister:

Josef Karnebäck (bas)

Robin Waernquist (trummor)

Tomas Johansson (sax)

Karina Kampe (sång)

Simon Rydén (dans)

Vendela Blomgren (sång)

Sofia Lilja (sång)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet