Hör drop in-besökaren Martin Alsén och Kerstin Davidsson, enhetschef för vaccinationscentralerna i Motala och Mjölby, kommentera drop in-vaccinationen i klippet. Foto: SVT

Drop in-vaccination testades i Motala och Mjölby – ska bli permanent

Publicerad

För att få fler att vaccinera sig mot covid-19 testade Region Östergötland drop in-vaccinering under veckan. Nu är planen att göra det permanent.

Det var på måndagen och lördagen som Region Östergötland testade drop in-vaccination, för dem som ska få första dosen, i Mjölby respektive Motala. Något som varit lyckat, enligt Kerstin Davidsson, enhetschef för vaccinationscentralerna i Motala och Mjölby.

– Vi ser ju att det kommer ungefär 50 procent ytterligare personer, förutom de som är bokade. Vilket är ett bra resultat tycker jag, säger Kerstin Davidsson.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Lägre bokningstryck

Bokningstrycket i regionen har varit lägre i de yngre åldersgrupperna än i de äldre, och det är med bland annat drop in-vaccinationen som man nu vill nå ut till fler personer i Östergötland.

– Vi vill gärna att de kommer hit i högre andel än vad de gjort hittills, säger Davidsson.

Hör Kerstin Davidsson berätta mer om drop in-vaccinationen och vad besökaren Martin Alsén tycker i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet