Efter Skäggetorpsbranden – polisen utreder nu mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under pingsthelgen uppstod en kraftig brand i ett flerfamiljshus i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. En man i 25-årsåldern avled. Polisen meddelar under fredagen att brottsrubriceringen ändrats till mordbrand.

– Vi jobbar utifrån att det inte är en olyckshändelse, säger Marie Åhlund, förundersökningsledare.

Polisen inledde med att utreda den våldsamma branden som allmänfarlig ödeläggelse. Nu har man ändrat rubriceringen till mordbrand, något som Corren var först med att rapportera.

– Enligt initiala uppgifter hade man hört kraftiga explosioner. Det gjorde att vi utredde allmänfarlig ödeläggelse, men vi har inte hittat något som tyder på att explosiva ämnen låg bakom branden. Därför ändras nu rubriceringen till mordbrand, säger Marie Åhlund, vid polisen.

Linköping

Finns det något som tyder på att branden var anlagd?

– Jag vill inte uttala mig om det i dagsläget. Jag har idag bara ett preliminärt rättsmedicinskt utlåtande och varken tekniker eller NFC är klara med sitt arbete. Men vi jobbar utifrån att det inte var en olyckshändelse, men vi måste förstå vad det är som hänt, säger Marie Åhlund.

Polisen har dock kunnat bekräfta att det var lägenhetsinnehavaren som avled i branden.

– Han var helt okänd för polisen. Det var en helt vanlig kille, säger Marie Åhlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet