Kravallutrustad polis tar sig förbi en barrikad vid under upploppen i Navestad i Norrköping på påskdagen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Efter upploppen – ytterligare en person häktad

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare två personer greps under helgen misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter påskhelgens upplopp i Linköping och i Norrköping. En av dessa begärdes häktad under tisdagen vid Norrköpings tingsrätt. Sedan tidigare sitter två personer i respektive stad häktade.

Mannen häktades vid Norrköpings tingsrätt vid lunchtid på onsdagen. För den andra person som greps i helgen hävdes däremot anhållan under tisdagen.

”Det här grova våldet kommer inte att passera”

Polisen meddelar på sin sajt att de har förstärkt sin utredningsorganisation för att kunna hålla uppe farten i det omfattande arbetet. Det handlar bland annat om stora mängder bilder och filmer.

Våldsamma upplopp i Sverige

– När utredningen går framåt kommer antalet misstänkta att öka. Nu i helgen greps ytterligare två misstänkta gärningspersoner. Vi lägger nu mycket tid på att klarlägga händelseförloppet för att kunna lagföra gärningspersoner. Det här grova våldet kommer inte att passera utan konsekvenser, säger Mikael Backman, kommenderingschef i polisregion Öst, i ett uttalande.

Många skadade poliser

Hittills har det kommit in 46 anmälningar om skador eller tillbud från polisanställda i region Öst. Dessutom har väldigt många poliser från andra regioner skadats i samband med kravallerna.

Under påskhelgen stals polisiär utrustning. Vad vill de inte tala om av ”polisstrategiska skäl och sekretess”. Det ska dock inte röra sig om några vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet