Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta har hänt: Fritagningen vid Vrinnevissjukhuset. Se mer i klippet. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

En anhållen efter fritagningen – polisen har flyktbil i beslag

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits och anhållits misstänkt för inblandning i fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Polisen tror sig också ha tagit en av flyktbilarna i beslag.

En person har gripits misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot mot tjänsteman och främjande av flykt, något P4 Östergötland var först med att rapportera.

– Igår kväll grep vi en person och vi kommer nu att utreda vilken del den här personen haft i fritagningen, säger förundersökningsledare Jan Staaf till Sveriges radio.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Mannen har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt främjande av flykt och grovt vapenbrott efter fritagningen 8 februari. Om han ska begäras häktad måste det ske senast lördag 18 februari.

Tidigt skede

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att utredningen är i ett tidigt skede och att ingen mer information kan lämnas i nuläget.

Under torsdagseftermiddagen bekräftar Jan Staaf för SVT Nyheter Öst att polisen tror sig ha tagit en av flyktbilarna i beslag. Det handlar om den röda sportiga bil som polisen tidigare i veckan efterlyste. Enligt polisen är bilen i beslag i en annan del av Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Mer i ämnet