Foto: Daniel Söderqvist/SVT

Åklagare bekräftar: Påkörd höggs med vasst föremål

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord. Händelsen utspelade sig i Tornby i Linköping vid lunchtid på måndagen. En man i 45-årsåldern kördes först på med bil och misstänks därefter ha blivit huggen med ett vasst föremål. Den nu anhållne mannen flydde därefter från platsen.

– Den misstänkte anhölls igår kväll och ska idag höras tillsammans med försvarare, sa vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors, tidigare under tisdagen.

Hon bekräftar att den påkörde mannen höggs med ett vasst föremål, men mer exakt vad det rör sig om för föremål vill hon inte yttra sig om.

Linköping

– Än så länge har han bara hörts i ett kortare delgivningsförhör i samband med gripandet.

Häktningsframställan

Den anhållne greps vid 16-tiden igår i södra delarna av Örebro län. Om åklagaren vill häkta den misstänkte måste det ske senast torsdag klockan 12.

Under tisdagskvällen uppger Grenerfors till SVT Nyheter Öst att hon ska ha ett möte med utredaren på onsdagsmorgonen för att se vad som ska ingå i en häktningsframställan.

– Eventuellt kommer det en häktningsframställan redan i morgon, säger hon.

Förtegen advokat

Den anhållnes försvarsadvokat, Oscar Hillmann, har suttit med under dagens förhör och säger att han inte kan uttala sig om vilken inställning hans klient har till misstankarna som riktas mot honom.

– Det har hänt mycket i hans liv de senaste två dagarna. Han är givetvis skakad över det skedda. Vi ska träffas i morgon igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet