Bild från övervakningskamera som enligt polisen visar att den misstänkte 36-åringen sprängde trappuppgången i Johannelund. Foto: Polisens förundersökning

Explosion i Johannelund i Linköping – nu åtalas 36-åring misstänkt för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

I mars skedde en explosion vid ett flerfamiljshus i stadsdelen Johannelund i Linköping. En 36-årig man har nu åtalats misstänkt för försök till mord och grov allmän farlig ödeläggelse.

Vid explosionen förstördes trapphuset och hyresgäster i nio lägenheter fick evakueras. Foto: Mimmi Moberg /SVT

Sprängladdningen som detonerade i Linköping i mars tros ha varit riktad mot en familj med koppling till den nationella gängkonflikten. På adressen hade tidigare en 17-årig pojke varit skriven som nu sitter häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i Västberga i oktober förra året. Han misstänks också för att ha skjutit ihjäl två kvinnor i en villa i Tullinge natten därpå.

Explosionen i Johannelund i Linköping 2024

Försök till mord

Vid explosionen så förstördes trapphuset och hyresgäster i nio lägenheter fick evakueras. En 36-årig man åtalas nu försök till mord och grov allmän farlig ödeläggelse.

Mannen är tidigare ostraffad och från Värmland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av de som drabbades av explosionen var Amanda Wiberg och hennes familj som vaknade av en explosion mitt i natten. Hon önskar hon flyttat tidigare. Foto: Martin Klevelid/SVT, Jeppe Gustafsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Johannelund i Linköping 2024

Mer i ämnet