Region Gotland gör nu om en idrottshall till sovsal så att alla resenärer ska ha någonstans att sova. Hör mer i klippet. Foto: Destination Gotland

Färre har bokat Gotlandsresa i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Påsken är en populär hemvändarhelg och den närmar sig med stormsteg. Enligt Destination Gotland bidrar pandemin till att färre bokar resa till ön.

Antalet bokningar inför påsken ligger omkring 15 procent lägre i år om man jämfört med påsken 2018, som är den mest jämförbara påsken.

Hittills är det också färre som bokat resa till Gotland i sommar. Just nu ligger bokningarna inför högsommarveckorna nästan 20 procent lägre än vid samma tidpunkt både 2020 och 2019. 2020 & 2019 var så gott som identiska ännu denna vecka, enligt Destination Gotland.

– Vi tror att det är många svenskar som vill semestra på hemmaplan i år och Gotland har mycket att erbjuda för besökare året runt. Bokningstrycket för sommaren är högre är vad det varit under vintern, men samtidigt är det många väljer att vänta med att boka till närmre inpå resan, skriver Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef vid Destination Gotland i ett mejl till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet