Kammaråklagare Britt-Louise Viklund. Foto: SVT

Utredningen i den östgötska fentanylhärvan fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig Motalabo misstänks ha sålt fentanylspray i stor omfattning på nätet och därmed orsakat elva personers död.
Utredningen är omfattande och då antalet dödsfall ökat under tidens gång har också ett åtal dröjt.

– Min utredning pågår fortfarande och är inte klar. Vi har också varit intresserade av att avvakta domen som kom idag, torsdag, i Stockholm, där två bröder döms för vållande till annans död, eftersom vi har liknande omständigheter i vårt fall, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Elva dödsfall

Polisen i Östergötland låg bakom avslöjandet som uppdagades i december förra året. Mannen misstänks för vållande till annans död. De elva dödsfallen har inträffat på olika håll i Sverige, bland annat i Karlshamn, Jönköping och Uppsala.

– Det är ett omfattande ärende med många analyser och sakkunnigutlåtanden och sådana saker, och då tar det tid, säger Britt-Louise Viklund.

Vilken betydelse har domen i Stockholm för ditt ärende?

– Det är ett liknande fall. Och hade tingsrätten fullständigt avfärdat det här åtalet, så hade det naturligtvis varit intressant för vårt ärende, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer