IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson Foto: SVT/ Christian Zetterdahl

FHM:s förslag – IFK hoppas på en mer professionell bedömning

Uppdaterad
Publicerad

Nya förslaget från FHM, folkhälsomyndigheten om lättade publikrestriktioner från 50 till 500 personer får inte tummen upp av IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson. Han tycker förslaget är vagt.

– Spontant tycker jag 500 är en låg siffra. Jag tycker att man måste titta mer på förutsättningarna på respektive arena och arrangemang, säger Jens Magnusson till SVT Nyheter Öst.

Han säger vidare att det är stor skillnad på arrangemang som hålls utomhus och inomhus och menar att det är svårt att sätta ett allmänt tal på hur stor publik som får samlas.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Samtidigt inser jag att man inte kan gå från noll till hundra. Jag har full respekt för situationen, men jag är övertygad om att vår arena skulle kunna hantera fler än 500 personer på ett säkert sätt, säger Jens Magnusson.

Avvaktar besked

Klubben avvaktar nu besked och då ska frågan diskuteras internt.

– Jag hoppas på en mer flexibel och professionell bedömning, utifrån rådande förutsättningar anpassad lösning, säger Jens Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet