Foto: Niklas Luks

Flera olyckor i natt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Östergötland rapporterar om flera olyckor under natten och morgonen.

Strax före nio på morgonen skedde en olycka mellan en lastbil och en personbil på E4:an utanför Linköping. Ingen person blev skadad men körfält stängdes av och påverkade södergående trafik. Olyckan tros ha skett i samband med en omkörning.

I Norrköping krockade en bärgningsbil och en spårvagn i närheten av Saltängsbron.

Under natten kom det runt en decimeter snö. Flera olyckor skedde, men till en början rörde det sig bara om singelolyckor.

Runt halv sju på morgonen berättade polisen att en lastbil hade kört in i en bil på väg 32 mellan Mjölby och Boxholm. Två bilar ska ha stannat till vid en tredje bil som låg i diket och lastbilen ska då ha kört in i de stillastående fordonen.

Ingen skadad

Strax innan blev en bil påkörd av en annan bil vid Tingstadkorset söder om Norrköping. Ingen person skadades men åtminstone en av bilarna behövde bärgas från platsen.

För tågtrafiken har det inte rapporterats om några förseningar. Kustpilen, från Oskarshamn och Västervik till Linköping, ersatte dock vissa avgångar med buss.

Östgötatrafiken hade vid sjutiden på morgonen en 20 minuters försening på busslinje 480 från Arkösund till Norrköping. Förseningen uppgavs bero på vädret.

Senare under morgonen drabbades fler busslinjer av förseningar på mellan tio minuter och en halvtimme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.