Foto: TT

Flera nya tips om dubbelmordet i Mantorp

Publicerad

Knappt en vecka har gått sedan en person häktats misstänkt för dubbelmordet i Mantorp i juni. Fortfarande kommer flera nya tips in till polisen.

– Avspärrningarna är fortfarande kvar, säger Gunilla Broman spaningsledare vid polisen.

Det var den 12 juni som ett par, en kvinna och en man i 60- och 70- årsåldern hittades döda och bundna i sitt hem. Polisen kunde snabbt konstatera tecken på grovt våld och inledde en förundersökning om mord. I fredags förra veckan greps och anhölls en 24-årig man.

– Det kommer fortfarande in tips. Det här engagerar många människor. Det är tydligt att det gör det, säger Gunilla Broman spaningsledare vid polisen.

Dubbelmordet i Mantorp

Utredningsarbetet fortsätter nu och har intensifierats, sedan den misstänkta mannen, häktades på sannolika skäl misstänkt för morden.

Arbetar med nya förhör

– En del saker ska fullföljas sedan tidigare, men vi jobbar också med nya förhör och kartläggningar, säger Gunilla Broman.

Vidare fortsätter undersökningar av beslag som gjorts i utredningen uppger polisen. Området runt och bostaden där det mördade paret hittades är fortsatt avspärrat.

Brottsplatsen fortfarande avspärrad

– Avspärrningarna är fortfarande kvar. Vi har fortfarande kompletterande åtgärder kvar att göra, säger Gunilla Broman och tillägger att det är vanligt att man återgår till brottsplatsen i det fortsatta utredningsarbetet.

Tidigare har uppgifter om att en bil av amerikansk modell synts i området innan morden, fångat polisens intresse.

– Vi vet fortfarande inte vem eller vad för bil som rört sig där under lördagen, säger Gunilla Broman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet