E22 Förbifart Söderköping – efterlängtat vägprojekt blir försenat

Uppdaterad
Publicerad

Tidplanen för E22 Förbifart Söderköping har ändrats. Trafikverket planerar nu för en öppning sommaren 2028, i stället för som tidigare 2027.

Anledningen till förseningen är att frågan om hasselsnoken först måste lösas.

Länsstyrelsen har nu på sitt bord att pröva den vägplan som tagits fram av Trafikverket. Sedan ska kommunens detaljplan över den vägsträcka som ska ansluta Gamla riksvägen till förbifarten prövas.

– Det är viktigt att beslutet gällande skyddsåtgärder för hasselsnoken blir rätt och vi avvaktar beslut från Länsstyrelsen kring detta. Vår förhoppning är att vi kommer att få ett beslut under maj och att vi därefter kan skicka ut vår detaljplan på granskning. Det är många bitar som ska falla på plats och det är olyckligt att tidplanen för öppnandet blir förskjuten, säger Martin Sjölander (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Byggstart 2024 är dock något som fortfarande ligger fast.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.