Förbifart Söderköping – nu startar det efterlängtade vägprojektet på E22

Uppdaterad
Publicerad

Byggstarten för Förbifart Söderköping som ska lösa den problematiska trafiksituationen på E22 med broöppningar och trafiksignaler är planerad till 2024, för att sedan stå färdig för trafik 2027.

Nu i veckan startade projektet på allvar.

Under onsdagen offentliggjordes det att konsultföretaget COWI fått uppdraget av Trafikverket att ta fram så kallade förfrågningsunderlag för totalentreprenad och byggplatsuppföljning för projektet.

– Det här är ett mycket komplext projekt, och det känns bra att kunna vara med och hjälpa Trafikverket att förbättra både trafiksäkerheten och framkomligheten vid E22 Söderköping, säger Carlos Siles, COWIs avdelningschef för Samhällsbyggnad region Öst, i ett uttalande.

Förbifart Söderköping kommer att byggas väster om staden, blir en mil lång och mötesfri. Förutom själva vägen kommer det byggas en akvedukt och nya broar över Göta kanal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.