Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Varför företag besöker Kina när en kommun klipper banden hör du i klippet Foto: SVT

Företag besöker Kina – Linköpings kommun bojkottar

Publicerad

I måndags meddelade borgmästare Lars Vikinge (C) att Linköping inte tänker ta emot någon delegation från Kina. Detta efter att landet hotat Sveriges kulturminister Amanda Lind (MP). Samtidigt befinner sig Östsvenska handelskammaren och några företag från regionen på besök i Kina.

Östsvenska handelskammarens vd, Christian Berger, säger till SVT Nyheter Öst att med på den här resan finns medarbetare från några av regionens större arbetsgivare.

Hör mer om handelskammarens syn på besöket i videon ovan.

Vill inte spekulera

Efter EU och USA är handeln med Kina kanske den viktigaste. Vad utspelet från Lars Vikinge och Linköpings kommun kommer att leda till är inget som Östsvenska handelskammarens ordförande, Karin Ljungmark-Malmström vill spekulera i.

– Det är svårt att sia om just nu. Det få vi se. Jag hoppas och tror att den goda samverkan som vår region har haft mellan näringsliv och det offentliga och akademin, ska fortsätta på det goda sätt, samt med öppna relationer, som vi alltid har haft.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet