Exemplar av Skyddsmask 90 Foto: Region Gotland

Försvaret stödjer vården med skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av skyddsutrustning är fortfarande stort över hela landet. Försvarsmakten har nu beslutat att stödja Socialstyrelsen och lånar ut skyddsutrustning till regionerna. På Gotland har regemente P18 redan börjat lämnat över materiel till vården.

Gotland har tilldelats 1 000 stycken masker av typ Skyddmask 90 och lika många helkroppsskydd.

– Det här är ett av många exempel på hur myndigheter och flera privata aktörer samverkar och stöttar varandra i det svåra läge vi är i nu, i och med coronapandemin. Det här extra tillskottet av skyddsmask 90 är en viktig resurs om tillgången på materiel inom hälso- och sjukvård och omsorg skulle bli kritiskt, säger regionens beredskapschef, Christer Stoltz, i ett pressmeddelande.

– Försvarsmakten är inställd på att stödja samhället med alla resurser vi kan avvara, sedan vi säkrat vårt huvuduppdrag, som är att upprätthålla förmågan att försvara landet, säger regementschef Mattias Ardin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet