Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Engströms försvarsadvokat: ”Ville manifestera sitt missnöje över psykiatrivården” Foto: TT/SVT

Försvarsadvokaten: Ville visa sitt missnöje

Uppdaterad
Publicerad

Theodor Engström ville manifestera sitt missnöje med psykiatrivården och ha uppmärksamhet.

Det säger försvarsadvokat Staffan Fredriksson om det misstänkta motivet bakom mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren.

Under tisdagen stod det klart att Theodor Engström åtalas för terroristbrott genom mord på SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren och terroristbrott genom förberedelse till mord på Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

Theodor Engströms försvarsadvokat Staffan Fredriksson menar att dådet skulle kunna ses som ett rop på hjälp.

Knivdådet i Almedalen

– Han vill manifestera sin besvikelse och sitt missnöje med psykiatrivården i Sverige. Då har han tyckt att Almedalen är ett lämpligt forum för att uttrycka det missnöjet, säger Staffan Fredriksson.

Inte uttryckt någon egentlig ånger

Enligt honom har den misstänkte inte uttryckt någon egentlig ånger för vad han har gjort.

– Han har uttryckt att han är ledsen för att han har berövat Ing-Marie Wieselgren livet och vad det innebär i sorg och tragik. Samtidigt säger han någonstans ändå att det är en konsekvens av det här högre syftet han ändå säger att han har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Almedalen

Mer i ämnet