Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hoshi Kafashi är verksamhetsansvarig för Shanazi hjältar och hjältinnor som kämpar för människors lika värde och mot hedersrelaterat våld och förtryck. Foto: SVT Erika LandtVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fritidsgårdar i Linköping får handbok om könsstympning

Uppdaterad
Publicerad

Jämställdhetsmyndigheten skickar den kommande veckan ut en handbok om könsstympning av flickor och kvinnor till fritidsgårdar i bland annat Linköping.

Tanken är att handboken ska vara ett stöd för till exempel fritidsledare och idrottstränare i att prata med unga om könsstympning.

– Vi vill göra det lättare att prata om svåra frågor. Könsstympning av flickor och kvinnor är ett ämne som omges av tabu och utsatthet, vilket kan göra det svårt för personer i ledarroller att närma sig frågan. Det är viktigt att öka kunskapen på det här området, säger Arbresha Rexhepi, utredare på Jämställdhetsmyndigheten och ansvarig för informationssatsningen, i ett uttalande.

Arbresha Rexhepi, utredare på Jämställdhetsmyndigheten. Foto: Jämställdhetsmyndigheten / TT

Jämställdhetsmyndigheten kommer också att skicka handboken till landets alla länsstyrelser så att de kan sprida materialet.

Läs mer på myndighetens sajt eller ladda själv ner handboken här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet