Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Röken väller ut från fartygets sida bara några meter från passagerarna på övre däck. Foto: Liga Tadziks

Här fångas dramat på film – rök väller ut från bildäck

Uppdaterad
Publicerad

Mitt ute till havs började en kylcontainer ombord på fartyget Stena Scandica att brinna. En ny video som SVT har tagit del av visar hur passagerarna gör sig redo för evakuering samtidigt som röken väller ut under dem.

Iklädda flytvästar och samlade på fartygets övre däck blev hundratals passagerare ombord på Stena Scandica vittnen till måndagens drama som hade kunnat sluta med en katastrof.

På däck fyra brann en kylcontainer och samtidigt som besättningen kämpade mot lågorna tvingades passagerarna att göra sig redo för att kanske överge fartyget.

SVT Nyheter granskar

Senare på kvällen inleddes en insats där 32 personer evakuerades. Den avbröts dock när man lyckades starta två av färjans huvudmotorer. En tid senare konstaterades också branden släckt och vid 21-tiden kunde Stena Scandica, med de omkring 270 övriga passagerarna, fortsätta mot Nynäshamn.

Se videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar

Mer i ämnet