Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av de som talade på invigningen av politikerveckan i Almedalen var Lovisa Wieselgren Björkegren, svärdotter till psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren som mördades av Theodor Engström under Almedalsveckan 2022. Hör henne i klippet ovan. Foto: Patrik Widegren/SVT

Hennes svärmor mördades under Almedalsveckan – ”Var inte rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Knappt ett år har gått sedan Ing-Marie Wieselgren mördades under förra årets Almedalsvecka. På tisdagen invigdes årets poliltikervecka i Visby. En av de som talade på scenen var Ing-Marie Wieselgrens svärdotter.

– Vi var väldigt noga med att säga det, att vi måste fortsätta. Almedalsveckan får liksom inte sluta på grund av det här. Det hade Ing-Marie avskytt, säger Lovisa Wieselgren Björkegren.

Se mer om detta i klippet ovan.

Gotland

Hör ordföranden för Ing-Marie Wieselgrens stiftelse, Lars Stjernkvist, berätta om känslorna i Almedalen i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet