Karta som som visar den påverkade sträckan i orange och den nya vägen i grönt. Foto: Linköpings kommun

Hjulsbrobron ska repareras

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag startar reparationen av Hjulsbrobron i Linköping. Detta kan leda till köer i trafiken och samtidigt får cyklister och fotgängare välja en annan väg att ta sig över Stångån.

Det är ett reparationsarbete som ska utföras på bron där ett av arbeten är byte av räcket. Det kommer vara ett körfält öppet för biltrafik där trafikljus kommer reglera trafiken i det öppna körfältet.

– Det är nog på tiden. Det har gått ett antal år sen man gjorde det senast på denna bro. Den behöver rustas upp igen, säger Krister Hjärtström, driftingenjör på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Linköpings kommun.

Linköping

Reperationen beräknas vara klart i Oktober 2019 och tills dess får trafikanterna räkna med köer på sträckan, under tiden får cyklister och fotgängare ta sig över Stångån via Kvarnbacken istället.

– Detta arbete kommer påverka trafiken. Man kan nog få räkna med köer på morgonen och eftermiddagen pågrund av trafikljusen, så åk lite tidigare om man kan det, säger Krister Hjärtström.

Enligt Krister så finns det ingen perfekt tid på året att göra detta för att påverka trafiken så lite som möjligt.

– Det finns ingen bra tid på året att göra detta arbete, det spelar ingen roll. Det påverkar ju trafiken oavsett vilken tid på året man gör det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet