Foto: SVT

Hönsgödsel ska hindra valborgsfestandet i Trädgårdsföreningen

Publicerad

I dag beslutade Linköpings kommun att med ”alla medel” förhindra folksamlingar i stadens parker i morgon på Valborgsmässoafton. Särskilt i Trädgårdsföreningen där det av tradition brukar festas rejält den sista april.
Allt för att minska risken för att sprida coronasmitta.

Tidigare i veckan hotade Muharrem Demirok (C), kommunalråd i Linköping, med att plöja upp Trädgårdsföreningens gräsmattor för att förhindra folksamlingar vid valborg och kommande skolavslutningar.

Nu tar man till andra medel.

– Vi vet att Trädgårdsföreningen är en populär plats i staden för att fira valborgsmässoafton. I stället för att plöja upp gräset kommer vi i morgon att sprida ut hönsgödsel i parken. Om det visar sig att man förflyttar sig till andra parker kommer vi att göra likadant där, säger Muharrem Demirok.

Muharrem Demirok säger att han ägnat hela onsdagen åt diskussioner med regeringen i olika frågor och att samla in hönsgödsel. Men det blir även andra insatser för att förhindra folk att samlas.

– Vi kommer också att olja in golvet på scenen i Trädgårdsföreningen, säger Muharrem Demirok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet