Foto: SVT

Inga planer på munskydd hos Östgötatrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Östgötatrafiken planerar inte att införa en rekommendation eller ett tvång att bära munskydd i kollektivtrafiken. Bolaget följer de rekommendationer som kommer från Region Östergötland och Folkhälsomyndigheten.

– Som alla andra diskuterar vi naturligtvis frågan, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef på Östgötatrafiken. Vi följer regionens direktiv.

Varken Region Östergötland eller Folkhälsomyndigheten har hittills gått ut med någon allmän rekommendation om att bära munskydd när man reser med buss, spårvagn och tåg.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mattias Näsström säger att Östgötatrafiken helt enkelt följer de rekommendationer som kommer från myndigheter eftersom man inte har någon egen kunskap när det gäller smittspridning.

Den nationella bransch- och intresseorganisationen Svensk Kollektivtrafik har inget att invända mot att resenärer använder munskydd, men ger inga rekommendationer om detta.

Likafullt finns det resenärer som tycker att rekommendationer om munskydd vore bra, även om det är ett personligt val.

Hör och se vad Anita Ekermann och Hadisa Polimac tycker om munskydd i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet