Foto: Jonathan Posluk

Förråd i lågor – byggnad brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot fredagen larmades räddningstjänsten om en brand i Malmslätt i Linköping. När räddningstjänsten anlände till byggnaden,  som tillhör fotbollsklubben Malmslätts AIK, MAIK slog lågor ut genom taket.

– Fastigheten var övertänd när vi kom till platsen, säger Morgan Wass, inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland. 

Då byggnaden inte gick att rädda lät räddningstjänsten byggnaden brinna ner och inriktade sig på att rädda intilliggande byggnader.

Linköping

– Den större byggnaden, som använts som någon typ av materialförvaring låg intill flera andra byggnader och det fanns initialt stor spridningsrisk, säger Morgan Wass.

Vid halv fyra tiden på fredagsmorgonen, efter närmare tre timmar på plats kunde räddningstjänsten som bekämpade branden med sex enheter lämna platsen.

– Byggnaderna intill lyckades vi rädda. Ärendet lämnades över till polis för teknisk undersökning, säger Morgan Wass till SVT Nyheter Öst på fredagsmorgonen.

Föreningen har drabbats av skadegörelse flera gånger den senaste tiden

Det är inte första gången som anläggningen drabbas av brand och skadegörelse.

Under 2021 har föreningen anmält flera händelser om skadegörelse till polisen. Den 23 mars gjordes en anmälan om att fönsterrutor och belysning har slagits sönder. Någon eller några ska även ha tagit sig in i lokalen och ärendet rubriceras som skadegörelse.

Den 22 mars krossades flera rutor på ett förråd och den 25 januari ska någon eller några ha förstört en gräsklippare som stod i ett förråd. Samma förråd ska i början av januari ha brunnit.

Branden misstänks vara anlagd

Polisen misstänker att branden natten mot idag, fredag den 2 april är anlagd och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det fanns inte risk för liv och hälsa därför rubriceras händelsen som skadegörelse och inte mordbrand, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har tagit beslut om avspärrning i väntan på teknisk undersökning, säger Björn Öberg.

I sociala medier skriver föreningen om det inträffade:

”Tyvärr behöver vi meddela er att vår kära Hellgrenshagen återigen har brandhärjads. Den här gången är det bollförrådet som brunnit ner. Räddningstjänst är på plats och har branden under kontroll.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet