Foto: Jonathan Posluk

Malmslättsbranden: ”Viktigt att ta reda på orsaken”

Publicerad

Natten mellan skärtorsdag och långfredag brann ett förråd ner hos Malmslätts AIK utanför Linköping. Vad som orsakat branden är ännu oklart. I onsdags var polisens tekniker på plats och hämtade in spår.

– De har bland annat tagit prover för att se om någon vätska använts för att tända på. De har även gjort andra beslag för att kunna se om någon uppsåtligen tänt på eller om det ligger varit något tekniskt fel bakom. Det är viktigt att ta reda på orsaken till branden, säger polisens förundersökningsledare Therese Aldén.

Oklart samband

Det insamlade materialet är skickat till Nationellt forensiskt centrum (NFC) för analys, och där är det kö på ärenden. Polisen har också följt upp de uppgifter de fått in från allmänheten, och de är fortfarande intresserade av att få in mer uppgifter.

Linköping

– Om någon har sett en eller flera personer som betett sig ovanligt före eller efter händelsen, till exempel.

I dagsläget kan Aldén inte säga om den här branden har något samband med den tidigare skadegörelse som tidigare drabbat idrottsföreningen.

– Sådana här händelser kommer lite i perioder. Vi har haft skadegörelse genom brand i bland annat Tallboda och Linghem tidigare. Bara de ärenden där vi beslutar om en förundersökning når mitt bord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet