Bengt-O Petersson, gruppledare för partiet Konsensus i Vadstena. Foto: SVT

Konsensus backar om kommundirektören

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den styrande majoriteten i Vadstena med partierna Socialdemokraterna och Konsensus sprack i fredags, ändrar sig nu Konsensus i frågan om kommundirektören ska få arbeta kvar eller inte.

Socialdemokraterna har tidigare uttalat att de inte har förtroende för kommundirektören medan samarbetspartnern, Konsensus, har fortsatt förtroende. Det gjorde att S inte ansåg sig kunna fortsätta och meddelade i fredags att man lämnar styret i Vadstena.

Konsensus ändrar sig

Många undrar vad som händer nu i Vadstena och kanske kan samarbetet mellan de två partierna fortsätta vidare. I ett pressmeddelande idag skriver Konsensus att man ändrar ställning i frågan om kommundirektören. Från att tidigare haft ett fortsatt förtroende anser partiet nu att det inte finns förutsättningar för Tommy Nilsson att fullfölja sitt uppdrag.

Den politiska krisen i Vadstena

”Med de efterforskningar vi gjort avseende Tommy Nilssons arbete ger vid handen att vi måste omvärdera vårt ställningstagande kring honom. Under rådande omständigheter ser vi inga möjligheter för kommundirektören att fortsatta sin anställning inom Vadstena kommun”, skriver Bengt-O Petersson, gruppledaren för Konsensus.

SVT Öst har varit i kontakt med Socialdemokraterna i Vadstena. Men de vill inte göra något uttalande än och ber att få återkomma i ärendet.

LÄS MER: S lämnar styret i Vadstena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den politiska krisen i Vadstena

Mer i ämnet