Östgötateaterns chef Nils Poletti. Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Kulturen fortsatt på paus

Uppdaterad
Publicerad

Scenkonst Öst, det vill säga Östgötateatern med Ung scen öst och Norrköpings symfoniorkester pausar de publika föreställningarna och konserterna till den 1 mars 2021. Östgötateaterns två stora föreställningar våren 2021 flyttas till våren 2022.

Den publika teater- och konsertverksamheten inom Scenkonst Öst har varit pausad sedan november, nu förlängs detta och föreställningar flyttas fram. Istället fortsätter man satsa på det digitala utbudet, uppger Scenkost Öst i ett pressmeddelande.

Fortsätter satsa på det digitala utbudet

– Vår satsning på digitalt utbud fortsätter och förstärks i och med den förlängda pausen. Vi jobbar just nu för fullt med att ställa om ytterligare och se över olika alternativ för en digital repertoar, säger Östgötateaterns teaterchef Nils Poletti.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Vi har under den här perioden satsat stort på att spela in och sända konserter på vår digitala scen och är överväldigade över hur väl det tagits emot av publiken. Vi når ut större och bredare och har fått ett genomslag även internationellt, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén. Men det är ju i det levande mötet med publiken som den verkliga magin uppstår och nu längtar vi alla efter att det åter blir möjligt.

Återbetalning väntas

De tusentals abboneterna med biljetter till vårens föreställningar och konserter kommer att kontaktas under de närmaste veckorna och erbjudas återbetalning, uppger Scenkost Öst i pressmeddelandet.

SVT Nyheter Öst pratade med Pia Kronqvist, vd Scenkonst Öst i samband med att publikstoppet infördes i november:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet