Lunchlådor till gymnasielever i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommun tycker det är för trångt i matsalarna på de kommunala gymnasieskolorna i dessa coronatider. Man undersöker därför möjligheterna att låta vissa elever äta i Visit Linköpings lokaler eller få lunchlådor.

Hur pass trångt det är varierar mellan skolorna. Trängseln gäller framför allt de äldre skolorna i innerstaden. För att råda bot på situationen har utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen tillsammans med Leanlink kost och restaurang (den kommunala enhet som levererar skolluncher) fått uppdraget att hitta valmöjligheter.

– Det handlar om tre alternativ: dels att vissa äter i matsalen som vanligt. Sedan tittar vi på om vissa kan äta i Visit Linköpings lokaler och för det tredje att dela ut lunchlådor, säger Åsa Wennergren (L) ordförande i bildningsnämnden.

Linköping

Berör tusentals elever

Totalt finns i höst 4 711 elever på Linköpings kommunala gymnasieskolor: Birgittaskolan 583, Berzeliusskolan 1 028, Folkungaskolan 751, Katedralskolan 1 244, Anders Ljungstedts gymnasium 977 och Sankt Lars gymnasium 128.

Avtalet ska omfatta höstterminen 2020 med möjlighet till förlängning vårterminen nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet