Målsägarbiträdet: ”Min klient mår psykiskt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade rättegången mot det våldtäktmisstänkta tidigare kommunalrådet i Motala. Den kvinna som ska ha utsatts för övergreppen har valt advokaten Elisabeth Massi Fritz som sitt målsägarbiträde.

– Min klient mår psykiskt dåligt, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Advokaten menar att det finns ”omfattande muntlig bevisning”.

Under rättegångens inledning presenterade politikerns försvar ny bevisning som hittades i förundersökningens så kallade sidomaterial.

Motala

– Försvaret hade flaggat för ytterligare bevisning. Det är inget konstigt egentligen, däremot är det märkligt att man kommer med det samma dag. Men ordföranden är väldigt bra, så jag och min klient kommer få tid att kunna gå igenom det tillsammans med åklagaren – och bemöta det förstås, säger Massi Fritz.

Kåre Friberg åtalas för grov kvinnofridskränkning och flera våldtäkter. Brotten ska ha begåtts under flera år mot en närstående kvinna. Kåre Friberg har hela tiden förnekat de brott han står åtalad för.

Hör mer från målsägarbiträdet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet