Foto: Niklas Luks/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Misstänkt farligt föremål fynd vid husrannsakan

Publicerad

Polisens nationella bombskydd kallades in för att ta hand om ett föremål som påträffades under en husrannsakan i Norrköping under torsdag eftermiddag. En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.
– Vad det är för föremål kan jag inte svara på, vi håller på och undersöker det, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

På onsdagen hittades ett misstänkt föremål under en bil i Norrköping och stora delar av staden spärrades av tills föremålet kunde säkras. Peter Ström kan inte säga om man misstänker något samband mellan den händelsen och torsdagens husrannsakan.

– Det är inte uteslutet, men om det finns något direkt samband kan jag inte svara på i nuläget, säger Peter Ström.

LÄS MER: Bombbilen var riggad med handgranat

Torsdagskvällens fynd gjordes sedan en polispatrull kontrollerat en man i 25-årsåldern tidigare under dagen. Mannen ska ha uppträtt nervöst och visade tecken på narkotikapåverkan och misstänks för ringa narkotikabrott.

Det var under en av två husrannsakan i det ärendet som det misstänkta föremålet påträffades.

Foto: Niklas Luks/SVT

Personer anhållna

Tre personer greps i samband med kontrollen – två 24 och 27 år gamla män, samt en 23-årig kvinna -  och de anhölls senare under torsdagen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Ja, två personer greps vid husrannsakan och en tredje person hämtades in på en annan plats, säger Peter Ström till SVT Öst.

Samtliga tre är kända av polisen sedan tidigare.

Polisens nationella bombskydd kallades in för att ta hand om det misstänkta föremålet Foto: Niklas Luks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer