Två maskerade och beväpnade män fritog en 20-årig man från Kriminalvårdens transport utanför Vrinnevisjukhuset i Norrköping på onsdagseftermiddagen den 8 februari. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Misstänkt för fritagning i Norrköping släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som anhölls i onsdags misstänkt för grovt främjande av flykt och grovt vapenbrott efter fritagningen av en 20-årig man vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping har släppts på fri fot.

– Jag har hävt anhållandet, men mannen är fortfarande inte avförd från utredningen. Vid de förhör som hållits har han lämnat uppgifter och flera av de dessa har vi nu följt upp. Det sammantagna resultatet av det arbetet gör att jag anser att misstankarna mot honom har försvagats när det gäller hans eventuella inblandning i fritagningen, säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

Det var förra onsdagen som minst två maskerade och beväpnade män fritog en 20-årig man från Kriminalvårdens transport från häktet i Norrköping till Vrinnevisjukhuset. 20-åringen är dömd till 10 år i fängelse för mordförsök och väntade på anstaltsplacering.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta har hänt: Fritagningen vid Vrinnevissjukhuset. Se mer i klippet. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritagningen vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping

Mer i ämnet