Misstänkt för mordförsök i Finspång frisläppt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern fick livshotande stickskador i magen vid ett lägenhetsbråk i Finspång vid midnatt i fredags. En man i samma ålder greps senare på natten, han anhölls misstänkt för dådet men har nu släppts.

– Jag begärde inte gärningsmannen häktad eftersom jag tycker att bilden har klarnat när det gäller händelseförloppet. I nuläget finner jag inte skäl för häktning på grund av att det funnits en viss rätt till nödvärn, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till NT.

Känner varandra

Brottsrubriceringen mordförsök har nu fått tillägget grov misshandel.

Finspång

– Sedan är frågan hur mycket våld han hade rätt att använda. Det är för tidigt att avgöra. Tillägget grov misshandel gör att han inte behöver sitta frihetsberövad längre, säger Angervåg.

Samtliga inblandade inklusive vittnen som befann sig i lägenheten känner varandra, uppger chefsåklagaren. Fler förhör ska hållas med den skadade mannen som är kvar på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet