Misstänkta bomben var förväxlat paket

Uppdaterad
Publicerad

Det var ingen bomb som levererats till en butik i centrala Visby – utan ett paket som kommit fel.

Vid 11-tiden på onsdagen fick polisen larm om ett mystiskt paket som luktade svavel. Delar av centrala Visby spärrades av och prover togs eftersom det fanns misstanke om att paketet innehöll något explosivt. Men avspärrningarna hävdes redan i går eftermiddag.

Men nu har polisen fått kontakt med leveransföretaget och avblåst misstankarna. Paketet hade förväxlats och skickats till fel adress.

Almedalsveckan

– Det verkar ha skett en förväxling på centrallragret. Företaget väntade på en försändelse där vikt och mått stämde överens med ett annat paket. Och på något sätt skedde en förväxling, säger Towe Hägg som är talesperson för Gotlandspolisen.

Hon anser att säkerheten måste komma först när det finns misstankar om något explosivt.

– Man måste utgå från att det är farligt tills något annat har bevisats. Och i det här fallet hade vi bombstyrkan på plats i och med att det var Almbyveckan.

Nu vet polisen vad paketet innehöll: Natriumsulfid.

– Det är inte explosivt och inte farligt. Men det kan börja lukta ruttna ägg när det kommer i kontakt med fuktig luft, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan

Mer i ämnet