Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Theodor Engström, 33, misstänks för mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby. Foto: TT/Expo

Misstänkte Almedalsmördaren hade flera tilltänkta måltavlor

Uppdaterad
Publicerad

Theodor Engström, misstänkt för mordet under Almedalsveckan i somras, hade konkreta planer för att mörda även Annie Lööf. I en intervju med Sveriges Radio säger åklagare Henrik Olin att Engström hade förberett sig med flera vapen.

– Han har haft flera vapen tillgängliga. Men han har inte haft skjutvapen, säger Henrik Olin till Sveriges Radio.

– Andra namn har funnits med i hans tankar, det har han både skrivit om och pratat om i förhör. Det är offentliga personer på olika sätt, men jag kan naturligtvis inte gå in på namn i det här läget, säger Henrik Olin.

Knivdådet i Almedalen

Den misstänka gärningsmannen Theodor Engström sitter häktad för knivmordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren som skedde på Donners plats under politikerveckan i Almedalen i Visby.

Mer tid för att få klart åtalet

En rättspsykiatrisk undersökning visar att den misstänkte var påverkad av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället. Han hade även samma störning när undersökningen genomfördes.

Engström sitter häktad till på torsdag denna vecka, men enligt Sveriges Radio så kommer åklagaren att begära omhäktning då han behöver ytterligare tid för att få klart åtalet.

I klippet nedan: Hör Annie Lööf berätta om när hon under valkampanjen fick reda på att hon var tilltänkt måltavla i Almedalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mordet under Almedalsveckan

Knivattacken skedde vid 13.50 den 6 juli, mitt under politikerveckan i Almedalen. Wieselgren fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. Gärningsmannen kunde gripas snabbt efter dådet, bara en kort bit från brottsplatsen. Han har tidigare erkänt att han dödat Wieselgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Almedalen

Mer i ämnet