19 sjuksköterskor har sagt upp sig från IVA-avdelningar på Karolinska sjukhuset i Huddinge och Solna senaste veckan. Fotnot: Bilden tagen från ett tidigare tillfälle. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Foto: SVT

Näst högst smittspridning i Europa – i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Östergötland är den region som har näst högst smittspridning av covid-19 av alla regioner i Europa. Det visar en sammanställning av tidningen The Economist. Bara i Västernorrland är smittspridningen värre.

Förra veckan hade Östergötland 526 smittofall per 100 000 invånare. Det är näst högst i hela Europa – men faktum är att fem av Sveriges regioner toppar The Economists lista. Det handlar om Västernorrland, Östergötland, Kalmar, Örebro och Kronoberg.

Men The Economist skriver också att man bör ta i beaktan att det är svårt att jämföra olika länder, eftersom hur många man testar och hur man räknar döda kan skilja sig åt.

I förra veckan gick Region Östergötland ut och sa att smittspridningen just nu är den värsta hittills under pandemin. Se mer i klippet under:
 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet