Nooshi Dadgostar. Foto: TT/arkivbild

Nooshi Dadgostar nomineras som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet i Östergötland nominerar Nooshi Dadgostar till ny partiordförande. Beslutet fattades under onsdagskvällen.

Dadgostar är idag vice partiledare i Vänsterpartiet  och har själv uttryckt intresse för att bli partiledare. Nu nominerar Östergötland som första distrikt henne till partiledarposten.

– Vi uppfattar henne som kunnig och trygg och hon har de rätta förutsättningarna att leda partiet framåt, säger Anders Lind, distriktsordförande.

Enligt Lind har hon ett gott samarbete med nuvarande partiledare Jonas Sjöstedt, och han tror att Dadgostar tillsammans med Ulla Andersson, som nyligen meddelade att hon inte kommer kandidera till partiledarposten, kan bilda ett starkt team tillsammans.

– Jag tror att Ulla kan bli en bra mentor till Nooshi i en partiledarroll, säger Anders Lind.

Andersson: ”Bra nyhet”

Ulla Andersson har själv hyllat Dadgostar på facebook sedan hon tillkännagav sin kandidatur.

”Bra nyhet, Nooshi kommer bli en väldigt bra partiordförande om hon väljs. Hon är kunnig, intelligent, skarp och analytisk och dessutom både rolig och trevlig”, skrev Ulla Andersson då.

Dadgostar har studerat juristprogrammet vid Stockholms universitet. Hon gick med i partiet som 14-åring eftersom hon ”gillade Ung Vänsters feministiska kampanjer”. 2018 blev Dadgostar utsedd av Vänsterpartiets partistyrelse till vice partiledare.

Vem som blir Vänsterpartiets nästa ledare kommer att beslutas under kongressen i Västerås 21-24 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.